Fysiotherapie Epicurus

Van Steenbergenlaan 31

4531 HL Terneuzen

Noordstraat 12

4542 CC Hoek

Telefoon 0115 - 626 060

Openingstijden

ma. 08.00 tot 21.00 uur.

di. t/m vr. 08.00 tot 18.00 uur.

contact

Tevens bieden wij

Dry Needling

Door middel van een acupunctuurnaald worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren: zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Voor meer informatie zie de website www.dryneedling.nl

Hardloopanalyse

Bij deze looptechniek check wordt naar uw looptechniek gekeken en oefent u om met de aanwijzingen uw techniek te verbeteren. Uw huidige looptechniek wordt van de achterzijde en zijkant gefilmd. Met behulp van de videobeelden wordt u gewezen op wat goed gaat en wat nog verbeterd kan worden. In 4-stappen leert u een goede looptechniek en daarmee minder blessuregevoelige manier van hardlopen. 

Hardlopen is een populaire sport in Nederland. Het is ook een sport die veel blessures kent. Wat nogal eens wordt vergeten is dat hardlopen een technische sport is die moet worden aangeleerd en onderhouden. 

Voor meer informatie of een afspraak kunt u terecht bij Rachida de Guchteneire.

Kinesiotaping

Kinesiotape wordt over en rondom de spieren aangebracht om steun te geven aan spieren. U kunt vrij bewegen terwijl de tape zorgt voor ondersteuning en stabiliteit. De tape werkt 24 uur per dag en kan meerdere dagen worden gedragen zonder dat huidirritatie ontstaat. De tape kan op verschillende manieren worden aangebracht. De gekozen methode hangt af van de klachten.

 

Flexchair training

Deze training kan ingezet worden bij (langdurige) rugklachten. Met flexchairtraining versterkt u met name uw diepe rompspieren.

 

Haptonomische fysiotherapie

Haptonomie heeft duidelijk raakvlakken met zowel psychologie als fysiotherapie; praten en aanraken, het komt allebei aan bod. Voor veel mensen is het moeilijk om zich te uiten en in plaats daarvan zal het lichaam op een bepaald moment een signaal geven, bijvoorbeeld in de vorm van pijn, dat er iets aan de hand is. De pijn wordt vaak genegeerd, niet iedereen luistert naar zijn/haar lichaam.

Haptonomie is niet alleen ontspannen. Als bij aanraking iemand gespannen reageert dan mag die persoon zachter worden, ontspannen. Maar pikt iemand klakkeloos wat ik doe, dan moet die persoon verharden, weerbaar worden.

Wie komt er in aanmerking voor Haptonomie? 
Mensen met lichamelijke klachten, waarbij geen lichamelijke oorzaak te vinden is. Of waarvan vermoed wordt dat de oorzaak van geestelijke aard is. En mensen met chronische pijn. Het is natuurlijke reactie om weg te lopen voor pijn. Ik confronteer mijn patiënten juist met die pijn. Laat ze bewust worden van wat ze voelen. Zoiets moet aangeleerd worden en dat vergt oefening.

Bewustwording kan weer leiden tot bepaalde emoties zoals woede of verdriet. Dan kom je in de buurt van de oorzaak van de lichamelijke klacht (pijn of hyperventilatie). Voor verder informatie kunt U altijd bij onze praktijk terecht.

 

Oefentherapie voor bekkenbodemspieren

De bekkenbodem spieren sluiten van onder het lichaam af. Ze zitten aan de voorzijde vast aan het schaambeen en aan de achterzijde aan de bovenkant van het staartbeentje en de onderrand van het bekken.

Wat voor klachten kunnen verslapte bekkenbodemspieren zoal geven?

  • Stressincontinentie (=hoge druk incontinentie), urineverlies die ontstaat door een verhoogde druk in de onderbuik. 
    Zoals bij hoesten, niezen, springen, lachen, dansen, van de fiets stappen en omdraaien in bed. Vage rug- en/of buikklachten.
  • Slechte houding Doordat je je niet zeker voelt van je eigen lichaam toon je dit ook in je houding (lichaamstaal)
  • Ademhalingsproblemen. Door de directe invloed van de bekkenbodem spieren op drukschommelingen in de buik- en borstholte.
  • Mictie- en/of defaecatieklachten.

Oefentherapie voor bekkenbodem spieren. 
Alle mensen krijgen oefeningen te bate van een goed gebruik van hun bekkenbodem spieren, in later stadium ook voor rug, buik en benen, al naar gelang dat bij iemand noodzakelijk is. Zo snel mogelijk zal dan geleerd en geadviseerd worden de oefeningen in het dagelijks leven (ADL) in te passen. Actief (zelf) oefenen is het belangrijkste onderdeel van de behandeling.