Spring naar hoofd-inhoud

Rachida Moerman

Algemene fysiotherapie

Sportfysiotherapie

 

Ik ben in 2005 afgestudeerd bij Avans Hogeschool te Breda als Bachelor Fysiotherapeut met de afstudeerrichting Medische fitness. Na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben als algemeen fysiotherapeut in Roosendaal en Breskens ben ik sinds 2012 werkzaam bij Fysiotherapie Epicurus. In 2021 ben ik afgestudeerd bij de Hogeschool Rotterdam als MSc Sportfysiotherapeut. 

U kunt bij mij terecht voor Sportfysiotherapie, voor het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Ons doel is hierbij zo snel mogelijk weer verantwoord terugkeren in de sport op het gewenste niveau en herhaling van de blessure in de toekomst voorkomen. Samen met de sporter zoek ik naar een gerichte behandeling en adviezen. De aanpak is altijd zo functioneel en sportspecifiek mogelijk. Daarbij werken we naast het herstel van de blessure ook aan de rest van het lichaam dat nog wel belastbaar is zodat hierdoor sneller de sport weer hervat kan worden.

Ook wanneer u (weer) wilt gaan sporten en niet weet hoe u dit het beste kunt aanpakken en voor preventie en voorlichting bent u bij mij welkom.

Sport is mijn passie, daarom begrijp ik waarom sport belangrijk voor u is. Zelf ben ik vaak te vinden op de atletiekbaan, tennisbaan en kun je mij tegenkomen op mijn racefiets.

Vanwege mijn affiniteit met hardlopen heb ik een cursus Blessurepreventieve hardlooptechniek gevolgd. Met deze kennis doe ik regelmatig hardloopanalyses bij zowel beginnende als (zeer) ervaren hardlopers. Een kleine aanpassing in de looptechniek kan soms al veel winst geven.
Verder maak ik, waar nodig en wenselijk, in mijn behandelingen regelmatig gebruik van Dry Needling.

BIG-nummer: 69065253904